Eight

zondag 29 september 2019 16:00 - 16:40
Deuren open
15:30 - 16:40
Locatie
Kinepolis Jaarbeurs 2e etage
Genre
Zien
Op andere tijden
Beschrijving
De grenzen tussen muziek, theater en virtual reality vervagen in deze mixed reality-wereld, waar de virtuele en fysieke muren samenvallen en een oudere vrouw ons op sleeptouw neemt, door de tijd heen. Haar tijd.

Met Eight laat Michel van der Aa de bezoeker een reis beleven als een levensverhaal in omgekeerd chronologische volgorde. De bezoeker maakt achtereenvolgens kennis met een vrouw van circa zeventig jaar, haar 35-jarige versie en tenslotte in de gedaante van een achtjarig meisje. Je volgt haar niet alleen door deze virtual reality-wereld, maar je interacteert met haar én met de installatie zelf. Haar herinneringen bevinden zich verspreid over de flexibele wanden, die in de vorm van interactieve hiëroglyfen geactiveerd kunnen worden. Wie een vorm aanraakt, ontsluit de bijbehorende herinnering. De fysieke en de virtuele gangen waar je doorheen loopt, vallen samen in een oneindige ruimte.

disclaimer: ‘Eight’ is not recommended for individuals with severe fear of heights, claustrophobia, heart conditions, back conditions, a history of seizures, epilepsy, and/or sensitivity to flashing lights. It is not recommended for visitors under the age of 12.